5th FIAP PHOTO MEETING - SHANDONG CHINA

chinaaa

Από τις 6 μέχρι τις 17 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Jinan της επαρχίας Shandong της Κίνας το πέμπτο διεθνές Photo Meeting της FIAP. Σ' αυτό πήραν μέρος 350 φωτογράφοι και φίλοι της φωτογραφίας από 42 χώρες.

Τη σημαία της Κύπρου μας πλαισίωσαν 50 Κύπριοι συμμετέχοντες μέλη της ΦΕΚ και άλλοι φίλοι της φωτογραφικής τέχνης. Ήταν η πιο πολυάριθμη Κυπριακή αποστολή που έγινε ποτέ στα πλαίσια της FIAP. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό μια από τις μικρότερες χώρες να έχει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες συμμετοχής.

Το πρόγραμμα ξεναγήσεων, πάντα με σκοπό τη φωτογράφηση, περιλάμβανε τα πιο σημαντικά μέρη της περιοχής της Shandong, όπως το Dai Temple στη Taian, το παγκόσμια γνωστό Mount Tai που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, το περίφημο Temple and Cemetery του Κομφούκιου στη Qufu, την πόλη Zipo ξακουστή για τα εργοστάσια και μουσεία υαλουργίας, την πόλη Zhoucun για τα μεταξωτά και την μεγάλη πόλη Qingdao όπου μείναμε 3 μέρες. Κατά την επιστροφή μας στο Πεκίνο, επισκεφτήκαμε το εντυπωσιακό Σινικό Τείχος.

Παντού ο κόσμος της Κίνας μας υποδεχόταν με εντυπωσιακές εκδηλώσεις και οι διοργανωτές μας πρόσφεραν φιλοξενία και υπηρεσίες του μέγιστου δυνατού επιπέδου. Παρουσιάστηκαν μεγαλειώδεις γιορταστικές εκδηλώσεις που μας άφηναν πραγματικά άφωνους. Οφείλουμε σ΄ αυτούς μεγάλες ευχαριστίες. Αναφέρουμε και την έκδοση από το κράτος ειδικής σειράς γραμματοσήμων που αναφέρεται στο 5th FIAP Photo meeting in Shandong CHINA.

Στα πλαίσια του προγράμματος έγινε γενική συνέλευση των αντιπροσώπων  των χωρών μελών της FIAP στην οποία συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της Ομοσπονδίας και λήφθηκαν αποφάσεις. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΦΕΚ και εκπρόσωπος της FIAP Κωνσταντίνος Χαραλάμπους. Έγινε επίσης συνάντηση των αντιπροσώπων των χωρών της FIAP στην οποία εγκαθιδρύθηκε ο οργανισμός SRPOIA (Silk Road Photographic Organization International Alliance).

Η πιο τιμητική στιγμή για την Κυπριακή αποστολή ήταν η παρουσίαση στην επίσημη τελετή λήξης του  Photo Meeting σε μορφή ποιητικής απαγγελίας του έργου του Ανδρέα Ανδρέου "FIAP in my heart for ever" που μελοποιήθηκε και αποτελεί τον ύμνο της FIAP.  Η απαγγελία που συνοδευόταν από προβολή με φωτογραφίες από σημαντικά γεγονότα της FIAP, έγινε στην Κινέζικη γλώσσα και τα δυνατά μηνύματα του ποιήματος συγκίνησαν τους πάντες. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον Ανδρέα Ανδρέου που μας χάρισε αυτή την τιμή.

Το  5th FIAP Photo meeting στη Shandong της Κίνας καταγράφεται ως μια από τις πιο επιτυχημένες δραστηριότητες της FIAP.

 
Διαγωνισμός "Γιορτή του Κρασιού 2016" - Αποτελέσματα

Την Παρασκευή,  14 Ιουλίου 2017 έγινε η κριτική των φωτογραφιών που υποβλήθηκαν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό ‘Γιορτή του Κρασιού 2016’, τον οποίο διοργάνωσαν ο Δήμος Λεμεσού, μαζί με την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού).

Κριτές ήταν: η Ελένη Περικλέους Κέστα (HND Photography & Arts, BA (Hons) Photography, MProf Photography in Education, Candidate DProf Criticism & Philosophy of Photography), ο Γρηγόρης Παναγιώτου (EFIAP, PSA 3*, RISF-2, FISF), ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού και η Αργυρώ Χριστοδούλου AFIAP.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

1ο Βραβείο – Μάριος Ιωαννίδης, με τη φωτογραφία ‘Κοπιάστε
2ο Βραβείο – Θανάσης Χατζηπαύλου, με τη φωτογραφία Smile
3ο Βραβείο – Ερατώ Καντούνα EFIAP/ b, με τη φωτογραφία ‘Λεβεντιά’

1ος Έπαινος – Ερατώ Καντούνα EFIAP/ b, με τη φωτογραφία ‘Ο Βρακάς’
2ος Έπαινος – Χρίστος Αχεριώτης, με τη φωτογραφία ‘Ας κρατήσουν οι χοροί’
3ος Έπαινος – Κλέα Κυπριανού EFIAP, με τη φωτογραφία ‘Νεαρή Ιέρεια Κρασιού’
4ος Έπαινος – Άννα Χριστοφίνη, με τη φωτογραφία ‘Η παράδοση συνεχίζεται’
5ος Έπαινος – Χρίστος Αχεριώτης, με τη φωτογραφία ‘Η ΦΕΚ στη Γιορτή’

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως στους διακριθέντες.

______________________

Pancyprian Photographic Competition“Wine Festival 2016’’

RESULTS

On Friday, July 14th, 2015 CPS Limassol, organized the judging for the photos submitted to the photographic competition ‘Wine Festival 2016’, organized by the Municipality of Limassol, together with the Cyprus Photographic Society (Limassol Branch).

This judging committee was comprised of: Eleni Pericleous Kesta ((HND Photography & Arts, BA (Hons) Photography, MProf Photography in Education, Candidate DProf Criticism & Philosophy of Photography), Gregoris Panayiotou (EFIAP, PSA 3*, RISF-2, FISF), Neophytos Charalambides, Member of Limassol Municipal Council and President of the Limassol Municipality Cultural Committee and Argyro Christodoulou AFIAP.

RESULTS:

1st Prize – Marios Ioannides, with the photo ‘Come in’
2nd Prize – Thanasis Hadjipavlou, with the photo ‘Smile’
3rd Prize – Erato Kantouna EFIAP/ b, with the photo ‘Bravery’

1st Hon. Mention – Erato Kantouna EFIAP/ b, with the photo ‘Vrakas’
2nd Hon. Mention – Christos Acheriotis, with the photo ‘May the dances last’
3rd Hon. mention – Clea Kyprianou EFIAP, with the photo ‘Young Priestess of wine’
4th Hon. mention – Anna Christofini, with the photo ‘The tradition continues’
5th Hon. Mention – Christos Acheriotis, with the photo ‘CPS at the Festival’

Congratulations to all the participants and winners.


 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 2
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates