FOTO Festival 2017

foto2017poster

Ο Φωτογραφικός Όμιλος ΤΕΥ-ΑΤΗΚ, ο Φωτογραφικός Όμιλος Δήμου Λακατάμιας και η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου- Τμήμα Λευκωσίας, θα διοργανώσουν, το Μάιο του 2017, για πρώτη φορά στην Κύπρο  Φεστιβάλ Φωτογραφίας, με τίτλο «FOTO Festival 2017».

Προσδοκία μας είναι το FOTO Festival να αναδείξει την τέχνη της φωτογραφίας στο νησί μας, και να φέρει σε επαφή φωτογράφους και κοινό μέσω μιας δημιουργικής αλληλεπίδρασης. Να καταστεί θεσμός και να αποτελέσει μία πολιτιστική ομπρέλα, κάτω από την οποία θα καλλιεργείται η φωτογραφική έκφραση και η δημιουργικότητα.

Για την επιτυχία αυτής της μεγαλεπήβολης ιδέας, φέτος γίνεται προσπάθεια να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις όλοι οι φωτογραφικοί όμιλοι της Λευκωσίας.  Αν τελικά πετύχουμε,  στο μέλλον θα μπορούν  να συμμετάσχουν και οργανωμένα σύνολα από όλη την Κύπρο, ούτως ώστε να καταστεί ένα Παγκύπριο Φεστιβάλ φωτογραφίας

Το «FOTO Festival 2017» θα διαρκέσει περίπου τρείς εβδομάδες στα πλαίσια των οποίων έχουν προγραμματιστεί ποικίλες φωτογραφικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, ομαδικές αλλά και ατομικές, διαλέξεις, παρουσιάσεις μελών των συμμετεχόντων ομίλων και φωτογραφικά Εργαστήρια.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα,  8 Μαΐου στις 19:30, στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης στη Λακατάμια όπου στην πρώτη εκδήλωση, ο Φωτογραφικός Όμιλος Λακατάμιας θα παρουσιάσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Μινιμαλιστική Προσέγγιση Ανθρώπου και Αντικειμένου". 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.  ΠΡΟΣΟΧΗ!  Για κάποιες εκδηλώσεις  / παρουσιάσεις χρειάζεται να κάνετε εγγραφή εκ των προτέρω! 
Διαγωνισμός "Κύπρος: Φυσικά Τοπία, Ξηρά και Θάλασσα"

cyprusland2017

Ο Διαγωνισμός γίνεται με τη συνεργασία του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.) και της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (ΦΕΚ), Τμήμα Λεμεσού.

Σχετικά με το Θέμα: Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι παρμένες από την Κύπρο.

Κύπρος: Φυσικά Τοπία, Ξηρά και Θάλασσα: Παρά τη μικρή της έκταση, η Κύπρος μας, έχει να επιδείξει με εντυπωσιακό τρόπο φυσικά και ποικιλόμορφα τοπία ξηράς και θάλασσας. Το φυσικό τοπίο συνδυάζει τα ορατά στοιχεία μιας πε-ριοχής, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών χαρακτηριστικών όπως η μορφολογία του εδάφους, η χλωρίδα και η πανίδα μαζί με άυλα στοιχεία όπως το φως και οι καιρικές συνθήκες. Το φυσικό τοπίο ξηράς και θάλασσας είναι ένα τμήμα μιας έκτασης ή μιας περιοχής το οποίο το ανθρώπινο μάτι συνθέτει σε μια ενιαία εικόνα, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα αντικείμενα που περιέχονται στην περιοχή αυτή. Αναμένουμε να δούμε εικόνες που αναπαριστούν την οπτική άποψη της στεριάς ή της θάλασσας με βασικό σκοπό την οπτική απόδοση των φυσικών χαρακτηριστικών όπως δάση, βουνά, λόφοι, γεωμορφώματα, βράχοι, γκρεμοί, φαράγ-για, σπηλιές, κοιλάδες, ύδατα, θάλασσα, λίμνες, ποταμοί, αλυκές, ακτές, παραλίες, θαλασσινές σπηλιές, οικοσυστήματα, κλπ. που προβάλλουν την ομορφιά ή/και τον έντονο μεσογειακό χαρακτήρα του νησιού χωρίς ανθρώπινη παρουσία. Η ανθρώπινη παρουσία μπορεί να υπάρχει εμμέσως μόνο ως συμβολή στη διαμόρφωση του τοπίου αλλά χωρίς την παρουσία του ίδιου του ανθρώπου. Ανθρώπινα κτίσματα ή κατασκευάσματα όπως εκκλησάκια, γεφύρια, κάστρα, ναυάγια κ.λπ. μπορεί να υπάρχουν μόνο εάν είναι ενταγμένα μέσα σε ένα φυσικό τοπίο και εφόσον δεν αποτελούν μεγάλο ποσοστό της φωτογραφίας.

Ηλεκτρονική επεξεργασία φωτογραφιών με λογισμικά προγράμματα επιτρέπεται ΜΟΝΟ για διορθώσεις τονισμού, (φωτεινότητα και κοντράστ) καθώς και κορεσμού χρωμάτων (ο οποίος, βέβαια, δεν πρέπει να υπερβαίνει την αληθοφάνεια της εικόνας). Οι κριτές θα έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν φωτογραφίες των οποίων η ηλεκτρονική επεξεργασία, υπερβαίνει τους όρους του διαγωνισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι, μπορούν να υποβάλουν μέχρι 10 έγχρωμες φωτογραφίες, σε ηλεκτρονική μορφή (τύπου JPG), σε ένα ψηφιακό δίσκο. (CD).

Το δικαίωμα συμμετοχής στο φωτογραφικό διαγωνισμό είναι € 10 για τα μέλη της ΦΕΚ, που έχουν τακτοποιημένη τη συνδρομή τους καθώς και για φοιτητές, στρατιώτες και μαθητές. Για μη μέλη, το δικαίωμα συμμετοχής είναι € 15.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παραδίδει, μέσα σε φάκελο, το Δελτίο Συμμετοχής, προσεκτικά συμπληρωμένο μαζί με το CD. Το δικαίωμα συμμετοχής να παραδίδεται την ώρα της υποβολής της συμμετοχής, στον υπεύθυνο παραλαβής της ΦΕΚ Λεμεσού.

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών, είναι το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και μπορούν να παραδίδονται στο Οίκημα της ΦΕΚ Λεμεσού, στην οδό Αγκύρας 120, 1ος όροφος, κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 4.00 μμ μέχρι τις 8.00μμ. (Τηλ.: 25384381) 

Φωτογραφίες που υποβλήθηκαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς και έτυχαν βράβευσης ή ανάρτησης σε έκθεση ή φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα γίνονται αποδεκτές. 

Θα δοθούν τρία Βραβεία και πέντε Έπαινοι. Για το πρώτο βραβείο, θα δοθεί χρηματικό ποσό € 300, για το δεύτερο, € 200 και για το τρίτο € 100. Στους επαίνους θα δοθούν τιμητικά διπλώματα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τους αναλυτικούς κανονισμούς και δελτία συμμετοχής.

Καλή επιτυχία!!!

 

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 2 of 2
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates