Ιστορικό της ΦΕΚ PDF Εκτύπωση E-mail

Σκοποί και στόχοι: η ανάπτυξη της τέχνης της φωτογραφίας και η δημιουργία φιλικών σχέσεων με φωτογράφους από όλο τον κόσμο.

H Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (ΦΕΚ) ιδρύθηκε το 1960 και το 1964 έγινε μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (FIAP).

Η προβολή της τέχνης της φωτογραφίας στα χρόνια που ακολούθησαν και η αναγνώριση της ως σημαντική και αυτούσια μορφή έκφρασης και τέχνης, οδήγησαν στην επέκταση των δραστηριοτήτων της ΦΕΚ. Από το 1985 δημιουργήθηκαν Τμήματα στη Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα. Μέλη μπορούν να γίνουν κάτοικοι της Κύπρου, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής και θρησκείας.

Ως ένας αναγνωρισμένος καλλιτεχνικός οργανισμός διοργανώνει σε όλες τις πόλεις τοπικές ποιοτικές φωτογραφικές εκδηλώσεις, όπως μαθήματα, εκθέσεις, διαγωνισμούς, σεμινάρια, διαλέξεις, φωτογραφικές εκδρομές και συζητήσεις.

Η ΦΕΚ συμμετέχει τακτικά στα Συνέδρια της FIAP και αισθάνεται περήφανη για τα επιτεύγματα των μελών της που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους στην ευγενή άμιλλα απόκτησης διεθνών βραβείων και διακρίσεων σε διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Εβδομήντα τρία μέλη της ΦΕΚ έχουν επάξια τιμηθεί, μέχρι σήμερα, με τους κορυφαίους διεθνείς τίτλους της FIAP, PSA, ISF (διεθνείς φωτογραφικοί οργανισμοί). Ο υψηλότερος τίτλος, το Master Photographer απονεμήθηκε στον αείμνηστο Γιώργο Λανίτη, ιδρυτή της ΦΕΚ και ο υψηλότερος διεθνής τιμητικός τίτλος που δίνεται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, HonEFIAP, δόθηκε στο Νίκο Καρανίκη και στον Ανδρέα Λ. Ανδρέου για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της τέχνης της φωτογραφίας.

Από το 2004 που η Κύπρος έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δραστηριότητα της ΦΕΚ επεκτάθηκε στο εξωτερικό, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τμήμα της Κυπριακής Πρεσβείας στo Bερολίνο και κάλυψε τη Γενεύη, Βερολίνο, Μόναχο και οκτώ Γερμανικές μεγαλουπόλεις, το Ελσίνκι, Πράγα, Μπρνό και Αθήνα.

Αποκορύφωμα των διεθνών δραστηριοτήτων της ΦΕΚ είναι οι Διεθνείς Διαδικτυακοί Φωτογραφικοί Διαγωνισμοί που απεδείχθησαν τόσο δημοφιλείς και προσείλκυσαν μέχρι 122 χώρες: www.iodpc.com (2008 & 2010) www.ggiodpc.com (2011) και www.cps-iodpc.com.cy (2013) Δύο διαδικτυακοί τουριστικοί διαγωνισμοί προγραμματίζονται για το 2014.

H ΦΕΚ θα είναι ευτυχής να ανταλλάξει εκθέσεις και επισκέψεις με φωτογραφικές εταιρείες και οποιεσδήποτε εισηγήσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Τις προσπάθειες της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates