The Cyprus Photographic Society
News Feed PDF Εκτύπωση E-mail
  News / Events 
 
  Ανακοινώσεις                              

Λευκωσία - Νιόβρης 2017

Λεμεσός - Νιόβρης - Δεκέμβρης 2017

FIAP News #3

Αλλοι διαγωνισμοί που έρχονται

        Κύπρος: Φυσικά τοπία, Ξηρά και Θάλασσα
        Βασίλης Μιχαϊλίδης - Φωτο-Γράφω την Ποίηση του

Διεθνείς διαγωνισμοί

         FMPA International Digital Exhibition 2017
         
11th NBPC International Salon 2018 (Print & Digital)


Διεθνείς παρουσιάσεις με FIAP και ICS Auspices

         1ST FIAP IN MY HEART FOREVER
         4TH YOUNG PHOTOGRAPHERS OF THE WORLD
         1ST WORLD PHOTOGRAPHERS

 

 

 

 

.

 
5th FIAP PHOTO MEETING - SHANDONG CHINA PDF Εκτύπωση E-mail

chinaaa

Από τις 6 μέχρι τις 17 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Jinan της επαρχίας Shandong της Κίνας το πέμπτο διεθνές Photo Meeting της FIAP. Σ' αυτό πήραν μέρος 350 φωτογράφοι και φίλοι της φωτογραφίας από 42 χώρες.

Τη σημαία της Κύπρου μας πλαισίωσαν 50 Κύπριοι συμμετέχοντες μέλη της ΦΕΚ και άλλοι φίλοι της φωτογραφικής τέχνης. Ήταν η πιο πολυάριθμη Κυπριακή αποστολή που έγινε ποτέ στα πλαίσια της FIAP. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό μια από τις μικρότερες χώρες να έχει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες συμμετοχής.

Το πρόγραμμα ξεναγήσεων, πάντα με σκοπό τη φωτογράφηση, περιλάμβανε τα πιο σημαντικά μέρη της περιοχής της Shandong, όπως το Dai Temple στη Taian, το παγκόσμια γνωστό Mount Tai που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, το περίφημο Temple and Cemetery του Κομφούκιου στη Qufu, την πόλη Zipo ξακουστή για τα εργοστάσια και μουσεία υαλουργίας, την πόλη Zhoucun για τα μεταξωτά και την μεγάλη πόλη Qingdao όπου μείναμε 3 μέρες. Κατά την επιστροφή μας στο Πεκίνο, επισκεφτήκαμε το εντυπωσιακό Σινικό Τείχος.

Παντού ο κόσμος της Κίνας μας υποδεχόταν με εντυπωσιακές εκδηλώσεις και οι διοργανωτές μας πρόσφεραν φιλοξενία και υπηρεσίες του μέγιστου δυνατού επιπέδου. Παρουσιάστηκαν μεγαλειώδεις γιορταστικές εκδηλώσεις που μας άφηναν πραγματικά άφωνους. Οφείλουμε σ΄ αυτούς μεγάλες ευχαριστίες. Αναφέρουμε και την έκδοση από το κράτος ειδικής σειράς γραμματοσήμων που αναφέρεται στο 5th FIAP Photo meeting in Shandong CHINA.

Στα πλαίσια του προγράμματος έγινε γενική συνέλευση των αντιπροσώπων  των χωρών μελών της FIAP στην οποία συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της Ομοσπονδίας και λήφθηκαν αποφάσεις. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΦΕΚ και εκπρόσωπος της FIAP Κωνσταντίνος Χαραλάμπους. Έγινε επίσης συνάντηση των αντιπροσώπων των χωρών της FIAP στην οποία εγκαθιδρύθηκε ο οργανισμός SRPOIA (Silk Road Photographic Organization International Alliance).

Η πιο τιμητική στιγμή για την Κυπριακή αποστολή ήταν η παρουσίαση στην επίσημη τελετή λήξης του  Photo Meeting σε μορφή ποιητικής απαγγελίας του έργου του Ανδρέα Ανδρέου "FIAP in my heart for ever" που μελοποιήθηκε και αποτελεί τον ύμνο της FIAP.  Η απαγγελία που συνοδευόταν από προβολή με φωτογραφίες από σημαντικά γεγονότα της FIAP, έγινε στην Κινέζικη γλώσσα και τα δυνατά μηνύματα του ποιήματος συγκίνησαν τους πάντες. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον Ανδρέα Ανδρέου που μας χάρισε αυτή την τιμή.

Το  5th FIAP Photo meeting στη Shandong της Κίνας καταγράφεται ως μια από τις πιο επιτυχημένες δραστηριότητες της FIAP.

 
6 ΦΩΤΟ – ΩΡΕΣ 2017 PDF Εκτύπωση E-mail

6photohours17

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, Τμήμα Λεμεσού, διοργανώνει, για 4η συνεχή χρονιά, τον πρωτότυπο Φωτογραφικό Διαγωνισμό με τίτλο “6 Φωτο - ώρες”.

Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού η Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017.

Ο διαγωνισμός “6 Φωτο – ώρες” διαφέρει από τους κλασσικούς Φωτογραφικούς Διαγωνισμούς, μια και θέτει χρονικά όρια, όπως το λέει και ο τίτλος του, μέσα στα οποία οι φωτογράφοι θα πρέπει να φωτογραφίσουν 4 (τέσσερα) συγκεκριμένα θέματα, τα οποία θα τους ανακοινωθούν τη στιγμή της εκκίνησης. Οι φίλοι της φωτογραφίας, καλούνται να εκφραστούν φωτογραφικά και να προσεγγίσουν, όσο αυτοί πιστεύουν καλύτερα, τα 4 (τέσσερα) ειδικά θέματα, επιλογή των πέντε κριτών, τα οποία, μέχρι τη στιγμή της εκκίνησης, παραμένουν μυστικά.

Ο νικητής με την ψηλότερη συνολική βαθμολογία, θα λάβει ένα μεγάλο δώρο.

Συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο δήλωσης συμμετοχής, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να το αποστείλει, στην Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. μέχρι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017. Μπορεί επίσης να το παραδίδει στο οίκημα της ΦΕΚ Λεμεσού.

Εδώ μπορείτε να δείτε, αναλυτικά, τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού αυτού και πληροφορίες για το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΑΧΡΕΙΑΣΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ.

 
Διαγωνισμός "Γιορτή του Κρασιού 2016" - Αποτελέσματα PDF Εκτύπωση E-mail

Την Παρασκευή,  14 Ιουλίου 2017 έγινε η κριτική των φωτογραφιών που υποβλήθηκαν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό ‘Γιορτή του Κρασιού 2016’, τον οποίο διοργάνωσαν ο Δήμος Λεμεσού, μαζί με την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Λεμεσού).

Κριτές ήταν: η Ελένη Περικλέους Κέστα (HND Photography & Arts, BA (Hons) Photography, MProf Photography in Education, Candidate DProf Criticism & Philosophy of Photography), ο Γρηγόρης Παναγιώτου (EFIAP, PSA 3*, RISF-2, FISF), ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού και η Αργυρώ Χριστοδούλου AFIAP.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

1ο Βραβείο – Μάριος Ιωαννίδης, με τη φωτογραφία ‘Κοπιάστε
2ο Βραβείο – Θανάσης Χατζηπαύλου, με τη φωτογραφία Smile
3ο Βραβείο – Ερατώ Καντούνα EFIAP/ b, με τη φωτογραφία ‘Λεβεντιά’

1ος Έπαινος – Ερατώ Καντούνα EFIAP/ b, με τη φωτογραφία ‘Ο Βρακάς’
2ος Έπαινος – Χρίστος Αχεριώτης, με τη φωτογραφία ‘Ας κρατήσουν οι χοροί’
3ος Έπαινος – Κλέα Κυπριανού EFIAP, με τη φωτογραφία ‘Νεαρή Ιέρεια Κρασιού’
4ος Έπαινος – Άννα Χριστοφίνη, με τη φωτογραφία ‘Η παράδοση συνεχίζεται’
5ος Έπαινος – Χρίστος Αχεριώτης, με τη φωτογραφία ‘Η ΦΕΚ στη Γιορτή’

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως στους διακριθέντες.

______________________

Pancyprian Photographic Competition“Wine Festival 2016’’

RESULTS

On Friday, July 14th, 2015 CPS Limassol, organized the judging for the photos submitted to the photographic competition ‘Wine Festival 2016’, organized by the Municipality of Limassol, together with the Cyprus Photographic Society (Limassol Branch).

This judging committee was comprised of: Eleni Pericleous Kesta ((HND Photography & Arts, BA (Hons) Photography, MProf Photography in Education, Candidate DProf Criticism & Philosophy of Photography), Gregoris Panayiotou (EFIAP, PSA 3*, RISF-2, FISF), Neophytos Charalambides, Member of Limassol Municipal Council and President of the Limassol Municipality Cultural Committee and Argyro Christodoulou AFIAP.

RESULTS:

1st Prize – Marios Ioannides, with the photo ‘Come in’
2nd Prize – Thanasis Hadjipavlou, with the photo ‘Smile’
3rd Prize – Erato Kantouna EFIAP/ b, with the photo ‘Bravery’

1st Hon. Mention – Erato Kantouna EFIAP/ b, with the photo ‘Vrakas’
2nd Hon. Mention – Christos Acheriotis, with the photo ‘May the dances last’
3rd Hon. mention – Clea Kyprianou EFIAP, with the photo ‘Young Priestess of wine’
4th Hon. mention – Anna Christofini, with the photo ‘The tradition continues’
5th Hon. Mention – Christos Acheriotis, with the photo ‘CPS at the Festival’

Congratulations to all the participants and winners.


 
Διαγωνισμός ΛΕΜΕΣΙΑ 2017 «Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες» PDF Εκτύπωση E-mail

 

Με το μήνυμα «Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες» ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει για 18η χρονιά τα ΛΕΜΕΣΙΑ 2017.

Η έναρξη της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά φέτος, από τον Μάιο και οι εκδηλώσεις των Λεμεσίων θα συνεχιστούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες όπου μπορούν να συμμετέχουν όχι μόνο αθλητές, αλλά και πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων. Θέλουμε να δούμε λοιπόν φωτογραφίες από τις αθλητικές αυτές διοργανώσεις. 

Ηλεκτρονική επεξεργασία φωτογραφιών με λογισμικά προγράμματα επιτρέπεται ΜΟΝΟ για διορθώσεις τονισμού, (φωτεινότητα και κοντράστ) καθώς και κορεσμού χρωμάτων (ο οποίος, βέβαια, δεν πρέπει να υπερβαίνει την αληθοφάνεια της εικόνας). Οι κριτές, θα έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν φωτογραφίες των οποίων η ηλεκτρονική επεξεργασία υπερβαίνει τους όρους του διαγωνισμού. 

 Φωτογραφίες που υποβλήθηκαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς και έτυχαν βράβευσης ή ανάρτησης σε έκθεση, ή φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Το δικαίωμα συμμετοχής στο φωτογραφικό διαγωνισμό είναι € 10 για τα μέλη της ΦΕΚ, που έχουν τακτοποιημένη τη συνδρομή τους καθώς και για φοιτητές, στρατιώτες και μαθητές. Για μη μέλη, το δικαίωμα συμμετοχής είναι € 15.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να παραδίδει, μέσα σε φάκελο, το Δελτίο Συμμετοχής, προσεκτικά συμπληρωμένο και το CD. Το δικαίωμα συμμετοχής να παραδίδεται την ώρα της υποβολής της συμμετοχής, στον υπεύθυνο παραλαβής της ΦΕΚ Λεμεσού.

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών, είναι το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 και μπορούν να παραδίδονται στο Οίκημα της ΦΕΚ Λεμεσού, στην οδό Αγκύρας 120, 1ος όροφος, κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 4.00 μμ μέχρι τις 8.00μμ. (Τηλ.: 25384381)

Θα δοθούν τρία βραβεία και πέντε έπαινοι. Για το πρώτο βραβείο, θα δοθεί χρηματικό ποσό € 150, για το δεύτερο, € 100 και για το τρίτο € 50. Στους επαίνους, θα δοθούν τιμητικά διπλώματα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τους πλήρεις κανονισμούς και δελτία συμμετοχής.


 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates