Σεπτέμβριος 2008: Τιμητικές διακρίσεις των μελών μας PDF Εκτύπωση E-mail

Με χαρά και υπερηφάνια σας ανακοινώνουμε ότι ο Πρόεδρος της FIAP ύστερα από απόφαση του Δ. Σ. απένειμε στον Πρόεδρο της ΦΕΚ, Νίκο Καρανίκη τον τίτλο Hon EFIAP, την υψηλότερη τιμητική διάκριση προσφοράς υπηρεσιών στη Φωτογραφική Τέχνη, που απονέμει η Διεθνής Ομοσπονδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος αυτός, μοναδικός στον Ελλαδικό χώρο και τη Μέση Ανατολή, απονέμεται σε άτομα που οι πολυετείς προσπάθειες τους βοήθησαν  στην προώθηση της τέχνης της φωτογραφίας και διατηρούν συνεχή και θετική συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία και τις χώρες-μέλη της.

Αναμφισβήτητα ο τίτλος αυτός αποτελεί  ξεχωριστή τιμή τόσον για τον Πρόεδρο της ΦΕΚ όσο και για τη Κύπρο που κατέχει ψηλή θέση στις διεθνείς φωτογραφικές διακρίσεις με 36 φωτογράφους να έχουν επάξια τιμηθεί με διεθνείς φωτογραφικές διακρίσεις που καλύπτουν και τα επτά επίπεδα από AFIAP μέχρι και EFIAP/Platinum (το ανώτατο επίπεδο), που κατέχεται από τον Ανδρέα Λ. Ανδρέου, τίτλος που κατέχουν μόνο 19 φωτογράφοι ανά το Παγκόσμιο και που σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές της FIAP, προκύπτει να είναι ο πιο δύσκολος τίτλος.  Η ανώτατη τιμητική διάκριση Master Photographer FIAP (MFIAP) είχε δοθεί προ δεκαετίας στον αποβιώσαντα Επίτιμο Πρόεδρο της ΦΕΚ, Γιώργο Λανίτη.

Πρόσφατα και το επίτιμο μέλος μας Τάκης Δημητριάδης AFIAP, τιμήθηκε από τη FIAP με τον τίτλο ESFIAP, μια ψηλή τιμητική διάκριση για τις υπηρεσίες του, στη φωτογραφική τέχνη.

Επίσης τρία καταξιωμένα μέλη μας, εξασφάλισαν πρόσφατα Παγκόσμιες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.  Συγκεκριμένα η Ερατώ Καντούνα, EFIAP, AISF, πήρε Αργυρό μετάλλιο στην Ιταλία και Έπαινο στην Βραζιλία, ο Γρηγόρης Παναγιώτου βραβείο κριτών στην Αμερική και ο Ανδρέας Λ. Ανδρέου EFIAP/p, FISF πήρε Αργυρό και Χάλκινο μετάλλιο στο Χονγκ Κονγκ και Χρυσό Μετάλλιο στη Κίνα ανάμεσα σε 15.000 συμμετοχές.

Στην 30η Μπιενάλε Νέων Φωτογραφίας 2008 στη Σλοβακία  η ΦΕΚ εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές του Pascal English School και Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ στην κατηγορία μεταξύ 17 και 21 ετών και εξασφάλισε Έπαινο.

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates