Φωτογραφία & Ποίηση στη Φρανκφούρτη PDF Εκτύπωση E-mail

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας έλαβαν μέρος στην 60η Διεθνή έκθεση βιβλίου Φρανκφούρτης, παρουσιάζοντας βιβλία από Κυπριακούς εκδοτικούς οίκους. Η έκθεση άνοιξε στις 15/10/08 και παρέμεινε ανοικτή μέχρι τις 19/10/08.

Στο Κυπριακό περίπτερο παρουσιάστηκε επίσης και η πετυχημένη έκθεση Φωτογραφίας «Κύπρος: Συνάντηση Ποίησης και Φωτογραφίας» που τα εγκαίνια της έγιναν στο Μόναχο τον Απρίλιο 2008.

Η έκθεση αυτή διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο σε συνεργασία με την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου.

Η φωτογραφική έκθεση εντυπωσίασε το κοινό και το Κυπριακό περίπτερο έλαβε συγχαρητήρια για την αναβάθμιση που πέτυχε μεταξύ άλλων με την παρουσίαση της πρωτότυπης αυτής έκθεσης εντός του εκθεσιακού χώρου, που συνδύασε τόσο πετυχημένα την ποίηση και την φωτογραφία.

.

Ο κατάλογος της Φωτογραφικής έκθεσης έγινε ανάρπαστος, αφού διατέθηκαν και τα 400 αντίτυπα που υπήρχαν στο Κυπριακό περίπτερο.

Επίσης στην έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βιβλίο «Λογοτεχνική Κύπρος: 12 Πορτραίτα» που επιμελήθηκε η Κα Γιώργα Σολομώντος-Πολιτιστική Ακόλουθος της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο.

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται  με λογοτεχνικά και φωτογραφικά πορτραίτα καθώς επίσης και με δείγματα του συγγραφικού τους έργου 12 Κύπριοι λογοτέχνες. Τη φωτογράφηση των λογοτεχνών έχουν κάνει τα μέλη μας Ερατώ Καντούνα και Σωκράτης Μασούρας.

 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates