Παγκύπριος Διαγωνισμός ΦΕΚ 2009 PDF Εκτύπωση E-mail

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Λευκωσίας με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργάνωσε και το 2009 τον Παγκύπριο Φωτογραφικό Διαγωνισμό.

Σ’ αυτό πήραν μέρος 101 Κύπριοι Καλλιτέχνες Φωτογράφοι απ’ όλη την Κύπρο με 726 φωτογραφίες.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 4 θέματα: Έγχρωμο – Ελεύθερο, Έγχρωμο – Χιούμορ, Μονόχρωμο, και Πειραματική Φωτογραφία.

Στις 7 Νοεμβρίου 2009 συνήλθε η Κριτική Επιτροπή που απαρτιζόταν από τους: Σταύρο Αντωνόπουλο Εικαστικό, Νίκο Αβρααμίδη AFIAP Φωτογράφο και Νίκο Λουκά Φωτογράφο. Επιλέγηκαν για ανάρτηση 180 φωτογραφίες από 69 συνολικά φωτογράφους.

Δείτε τους φετινούς νικητές του διαγωνισμού μας.

Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις ανά κατηγορία:

Έγχρωμο - Ελεύθερο

Έγχρωμο - Χιούμορ

Μονόχρωμο - Ελεύθερο

Πειραματική Φωτογραφία - Ελεύθερο


Απολαύστε τις φετινές βραβευμένες φωτογραφίες.

Στις 12 Ιανουαρίου 2010 στις 7.30μμ έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης με τις βραβευμένες και αναρτημένες φωτογραφίες,  από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Νίκο Νικολαΐδη στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία.

Ο πρόεδρος της ΦΕΚ - Παράρτημα Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Χαραλάμπους AFIAP αναφέρει:

"Με μια αίσθηση χαράς και ικανοποίησης μας βρίσκει η επόμενη μέρα  της έκθεσης του Παγκύπριου Φωτογραφικού Διαγωνισμού 2009. Όλα τα δεδομένα μας πληροφορούν για απόλυτη επιτυχία της όλης διοργάνωσης. Τόσο οι διαδικασίες που προηγήθηκαν της έκθεσης, όσο και η ίδια η έκθεση μας κάνουν να νιώθουμε ότι άξιζε τον κόπο κάθε θυσία και κάθε προσπάθεια. Τα καλά λόγια του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων που μας τίμησε με την παρουσία του αλλά και οι εκατοντάδες των επισκεπτών και φίλων της φωτογραφίας που πλημμύρισαν την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» και που δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους, συνέβαλαν σε όλα αυτά που νιώθουμε.

Όμως η έκθεση μας είχε και συνέχεια. Έχει και μέλλον. Την επισκέφθηκαν οι μαθητές που διδάσκονται φωτογραφία στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και το Λύκειο Παλλουριώτισσας καθώς και τάξεις επιμορφωτικών μαθημάτων φωτογραφίας του Υπουργείου Παιδείας.  Η πίεση και από άλλα σχολεία να επισκεφθούν την έκθεση, μας ανάγκασε να μεταφέρουμε μέρος της στο οίκημά μας όπου την είδαν τρία τμήματα του Λυκείου Ιδαλίου, το Γυμνάσιο Παραλιμνίου και το 3ο Δημοτικό Καϊμακλίου.

Στις 25 Ιανουαρίου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο οίκημα τον Υπουργό Παιδείας και το Διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών τους οποίους και ξεναγήσαμε στην έκθεση.

Στις 22 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί στη Λεμεσό και στις 26 Απριλίου 2010 θα μεταφερθεί στη Μυτιλήνη. Τέλος προγραμματίζουμε να οργανώσουμε έκθεση στο οίκημα μας με μια επιλογή από τις φωτογραφίες του διαγωνισμού που δεν επιλέγηκαν για ανάρτηση, 

Ιδιαίτερα θετικά ήταν και τα σχόλια για τον κατάλογο της έκθεσης.

Χίλια ευχαριστώ σε όλους εκείνους που βοήθησαν."


Δείτε φωτογραφίες από την τελετή των εγκαινίων και την βράβευση των νικητών εδώ.

 

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates