"Φωτογράφοι κατά της φτώχιας" στην Πάφο PDF Εκτύπωση E-mail

Η έκθεση παρουσιάζει μια αξιόλογη συλλογή φωτογραφιών που υποβλήθηκαν στον ομότιτλο Παγκύπριο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που διοργανώθηκε από το ΕΙΚ και τη ΦΕΚ- Λεμεσού. Σκοπός της έκθεσης, ήταν η προώθηση ενός παγκόσμιου οράματος για το μέλλον, με στόχο την εξάλειψη των συνθηκών που αναγκάζουν χιλιάδες άτομα σε αναπτυσσόμενες χώρες να ζουν υπό άθλιες συνθήκες φτώχιας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης στην Πάφο έγιναν την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010, στις 7.30 μμ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τον Έντιμο Δήμαρχο Πάφου, κο Σάββα Βέργα.

Η Έκθεση έμεινε ανοικτή για το κοινό απο τις 16 μέχρι 23 Απριλιου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Πάφο.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου «Media Engagement in Development Issues and Promotion - MEDIP», στο πλαίσιο της δημόσιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού για τη Διεθνή Ανάπτυξη και τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

Οι νικήτριες φωτογραφίες από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο (Κύπρος, Μάλτα, Ουγγαρία, Σλοβενία, Εσθονία και Ρουμανία), θα εκτεθούν σε κοινή έκθεση που προγραμματίζεται στο κτίριο του Γραφείου Europaid της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Οι Οκτώ Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας αντιπροσωπεύουν το παγκόσμιο όραμα για το μέλλον: Ένα κόσμο με λιγότερη φτώχια, πείνα και ασθένειες, καλύτερες προοπτικές επιβίωσης για τις μητέρες και τα βρέφη τους, παιδιά με καλύτερη μόρφωση, ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες και ένα πιο υγιές περιβάλλον διαβίωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την Έκθεση Φωτογραφίας καθώς και τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και την Αναπτυξιακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Κύπρου.

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates