Δώρος Παρτασίδης - Faces of Cyprus PDF Εκτύπωση E-mail

Mια ιδιαίτερη φωτογραφική εκδήλωση!

Ο φίλος Δώρος Παρτασίδης ένας από τους πιο αξιόλογους φωτογράφους της Κύπρου, παρουσίασε στην Ένωση Συντακτών Κύπρου, στις 16 Νοεμβρίου 2010, το Βιβλίο του “Faces of Cyprus”. 

Ο Δώρος εδώ και 35 χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και μέσα από το φωτογραφικό και κινηματογραφικό του φακό καταγράφει την ιστορία της Κύπρου και τους ανθρώπους της.

Την εκδήλωση οργάνωσε το ΡΙΚ και η Ένωση Συντακτών Κύπρου και ως ΦΕΚ αισθανόμαστε την υποχρέωση να παρουσιάσουμε στην ιστοσελίδα μας τις εισαγωγικές ομιλίες-χαιρετισμούς του Γ.Δ. του ΡΙΚ, κ. Θέμη Θεμιστοκλέους και του ιστορικού κ. Άντρου Παυλίδη που αξίζει τον κόπο να διαβαστούν, όπως και τον χαιρετισμό του Δώρου Παρτασίδη.

Ο ίδιος ο Δώρος Παρτασίδης λέει:

"Κατά τα τελευταία σαράντα χρόνια, έχω φωτογραφήσει κάθε γωνιά της Κύπρου – θέματα που αφορούν την πολιτική μέχρι τον πολιτισμό, τη θρησκεία και την παιδεία, ανθρώπους καθώς εργάζονται και ανθρώπους καθώς ψυχαγωγούνται, ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Όλα μαζί βοηθούν στο να δοθεί μια αίσθηση της μοναδικής ιστορίας του Κύπριου. Ελπίζω να συμμεριστούμε τον πλούτο και την ποικιλία που προσφέρουν τα πορτραίτα του βιβλίου.

Για μένα ένα καλό πορτραίτο πρέπει πρώτα να είναι μια καλή φωτογραφία. Πέραν απ’ αυτό, θέλω να μεταδώσω μιαν αίσθηση της ιστορίας που βρίσκεται πίσω από τη φωτογραφία. Σ’ όλες τις φωτογραφίες ήθελα να παρουσιάσω τους Κυπρίους στο πραγματικό τους περιβάλλον – αυτό είναι, άλλωστε, που μερικώς τους προσδίδει το γνώρισμα τους ως Κυπρίων. Και βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας πιο χαλαρής. Οι άνθρωποι σ’ αυτές τις φωτογραφίες δεν είναι μέσα σε σκηνικό. Βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον που βοηθά στη συγγραφή μιας ιστορίας για τους κύριους χαρακτήρες. Τα πολλά καφενεία, οι μικρές πλατείες στα χωριά, οι εκκλησίες, οι δρόμοι, οι αγροί και τα σπίτια που περιέχει το βιβλίο,  δεν αποτελούν απλώς τις θύμισες της παιδικής μου ηλικίας. Είναι το φόντο της πραγματικής Κύπρου, της παλαιότερης και της νεότερης Κύπρου."

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates