Ατομική έκθεση της Lenka Leonidou PDF Εκτύπωση E-mail

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Λευκωσίας φιλοξένησε από τις 4 μέχρι και τις 13 Μαϊου 2011 την Ατομική Έκθεση της Λένκα Λεωνίδου:  «Oneirology … reflections of the subconscious».

Θα λέγαμε  Ονειρολογία ... αντανάκλαση του υποσυνείδητου.  Όπως η ίδια περιγράφει την έκθεση είναι μια μελέτη,  μια συλλογή με τα όνειρα της εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως όλοι ξέρουμε τα όνειρα είναι στιγμιότυπα. Έχουν γίνει πολλές μελέτες για τα όνειρα και για τη σχέση τους με το υποσυνείδητο. Αυτό το project την ώθησε να ερευνήσει κάθε όνειρο από διαφορετική οπτική γωνία. Το πιο εντυπωσιακό μέρος, ήταν να τοποθετήσει τα στιγμιότυπα κάθε υποσυνείδητης όρασης σε μια ολοκληρωμένη εικόνα ... στη δική της περίπτωση σε μια σειρά από εικόνες. Είδε όνειρα στα οποία πνιγόταν, επέπλεε στο νερό,  πετούσε στον αέρα, άλλες φορές έβλεπε ότι ήταν δεμένη ... και αγωνιζόταν να ελευθερωθεί ενώ σε άλλα έβλεπε τις διαδικασίες μιας γέννας. Πιστεύει ότι σε 10 χρόνια θα ολοκληρώσει μια πλήρη σειρά στη συλλογή των ονείρων της.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η προσπάθειά της κάτι άυλο κάτι φανταστικό και εξωπραγματικό να πετυχαίνει να το αποτυπώνει στο φωτογραφικό χαρτί.

Της ευχόμαστε  να συνεχίσει με επιτυχία αυτό το project γιατί είναι πραγματικά ένα πολύ σπουδαίο θέμα.

Κωνσταντίνος Χαραλάμπους AFIAP
Πρόεδρος ΦΕΚ Τμήμα Λευκωσίας

 

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates