Συνάντηση ΠΟΙΗΣΗΣ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - Έκθεση στο Μόναχο PDF Εκτύπωση E-mail

Όπως ήδη ανακοινώθηκε,  η πολύ πετυχημένη συνεργασία της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (Φ.Ε.Κ.) με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γερμανία συνεχίστηκε και το 2008, για τέταρτη συνεχή χρονιά, με τον πρωτότυπο φωτογραφικό διαγωνισμό, “Συνάντηση Ποίησης και Φωτογραφίας”.

Στο διαγωνισμό που έληξε στις 04/02/2008, έλαβαν μέρος 17 Ελληνοκύπριοι και 2 Τουρκοκύπριοι φωτογράφοι με συνολικό αριθμό 400 φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες που επιλέγηκαν από Κριτική Επιτροπή στην Κυπριακή Πρεσβεία στο Βερολίνο, 36 στον αριθμό, ανήκουν σε 12 φωτογράφους.

Τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης έγιναν στις 8 Απριλίου 2008 στο πολιτιστικό κέντρο GASTEIG του Μονάχου. Η έκθεση αυτή  υπαγόταν στις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις “Κυπριακή Άνοιξη”, τις οποίες διοργανώνει  η Πρεσβεία της Κύπρου στη Γερμανία. Η έκθεση παρέμεινε ανοικτή μέχρι τις 29 Απριλίου 2008 και την επισκέφθηκαν  περίπου 3000 άτομα.

.

Στα εγκαίνια απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο κος Παντίας Ηλιάδης, η Πολιτιστική Ακόλουθος της Πρεσβείας και διοργανώτρια των εκδηλώσεων κα Γιώργα Σολομώντος, η αντιπρόσωπος του Δημάρχου του Μονάχου και ο αντιπρόσωπος της Φ.Ε.Κ. κος Σωκράτης Μασούρας.

Τα ποιήματα στα οποία ήταν βασισμένες οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση, επελέγησαν από ποιήματα γνωστών Κυπρίων ποιητών τα οποία έστειλε το κοινό της Κύπρου όταν ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός τον Ιούλιο 2007. Η επιλογή των ποιημάτων και μετέπειτα  των φωτογραφιών του διαγωνισμού αυτού έγινε από ειδική επιτροπή στην Πρεσβεία μας στη Γερμανία.

Τα ποιήματα τα οποία επιλέγηκαν και παρουσιάστηκαν στην έκθεση μαζί με τις φωτογραφίες ήταν Ελληνοκύπριων, Τουρκοκύπριων και Αρμενίων ποιητών.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών με 414 φωτογραφίες από 19 φωτογράφους. Τελικά επελέγησαν 36 φωτογραφίες που ήταν βασισμένες στο θέμα και στο νόημα 19 ποιημάτων τα οποία μαζί με τις φωτογραφίες παρουσιάστηκαν στην έκθεση στο Μόναχο.

Μετά από κλήρωση που έγινε, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΕΚ στη Λευκωσία, στις 18 Φεβρουαρίου 2008, οι δύο τυχεροί φωτογράφοι που ταξιδέψαν δωρεάν για να παρευρεθούν στην έκθεση στο Μόναχο είναι η Ερατώ Καντούνα EFIAP και η Αθηνούλα Καρούζη EFIAP συνοδευόμενες από τον Σωκράτη Μασούρα.

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους φωτογράφους που έλαβαν μέρος σε αυτό τον πρωτότυπο διαγωνισμό και να συγχαρεί αυτούς των οποίων επιλέγηκαν φωτογραφίες τους για να εκτεθούν στο Μόναχο.

Επίσης ευχαριστεί θερμά την Κυπριακή Πρεσβεία στο Βερολίνο για τη βοήθεια στην όλη διοργάνωση καθώς και για τη γενναιόδωρη προσφορά των δύο αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής στο Μόναχο για τρεις ημέρες.

Οι φωτογράφοι που έχουν επιλεγεί φαίνονται πιο κάτω:

ΟΝΟΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ 

 Μάριος Ιωαννίδης

 1

 Veysi Soyer AFIAP

 1

 Χριστάκης Σαζείδης

 3

 Χρίστος Χριστοφίδης

 10

 Ανδρέας Τσολάκης

 1

 Κωνσταντίνος Χαραλάμπους AFIAP

 2

 Αθηνούλα Καρούζη EFIAP

 2

 Ερατώ Καντούνα EFIAP

 5

 Σωκράτης Μασούρας

 1

 Sebough Voskeritchian

 8

 Αντώνης Σταμάτη

 1

 Hulusi Halit

 1

Τα ποιήματα που επιλέγηκαν φαίνονται στην συνέχεια.  Επιλέγοντας το κάθε ποίημα, μπορείτε να το διαβάσετε καθώς και να δείτε τις επιλεγμένες φωτογραφίες που το συνοδεύουν:

Nightingale at Platres
Είκοσι Χιλιάδες Ψυχές Εντός των Τειχών
Τα Μεγάλα Δέντρα
Μια Φωτογραφία
Είδα την Αφροδίτη
Τριαντάφυλλα από Ζάχαρη
Τα Μαύρα Αμμάδκια
Βγήκα Νωρίς
Απροσδιόριστο
Η Κυριακή μου
Αρχή Ινδικτού
Παιδικό
Στην Άκρη της Σκηνής
Ο Άγγελος με το Γαλάζιο Φορτίο
Στην Παραλία της Λεμεσού
Το Βουλιαγμένο Καράβι
Μην Προσπαθείς Τόσο Πολύ
Ένα Εκατομύριο Λέξεις Έχω να Πώ
Η Τραγωδία της Ρϊζας και του Χώματος

 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates