Έκθεση φωτογραφίας του Victor Tanygin PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 4 Απριλίου στις 7.30 το βράδυ, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος εγκαινίασε στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία την έκθεση φωτογραφίας «Η Οθρόδοξη Ρωσία» του βραβευμένου Ρώσου φωτογράφου, κ. Victor Tanygin, μέλους του Creative Union «Photoart» της Ρωσίας.

H έκθεση που περιελάμβανε περίπου 80 φωτογραφίες είχε σαν θέμα τον κόσμο που ζει και εργάζεται στις βορειότερες περιοχές της Ρωσίας, κοντά στον αρκτικό κύκλο, την καθημερινή ζωή και τις γιορτές των κατοίκων της πόλης Gubkinsky της αυτόνομης περιφέρειας Υamal-Nenets.

Tα έργα αντικατοπτρίζουν τη σημερινή εικόνα της πολυεθνικής Ρωσίας, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του λαού της και, φυσικά, την Ορθόδοξη πίστη η οποία ύστερα από δεκαετίες της κυριαρχίας αθεϊσμού αποκαθιστά την επιρροή της στην κοινωνία. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν και σε πολλά άλλα μέρη της Ρωσίας.

Το φωτογραφικό γεγονός συνδιοργάνωσαν, το Παγκόσμιο Βήμα Θρησκειών και Πολιτισμών της εν Κύπρω Ιεράς Μονής Κύκκου, η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου και Το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί επίσης, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Πάφου, στον Πολυχώρο «Παλιά Ηλεκτρική» από 24 μέχρι 26 Απριλίου και τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, την Τρίτη 24 Απριλίου στις 7.30 το βράδυ.

Δείτε φωτο από τα εγκαίνια της έκθεσης.

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates