Συνάντηση Ποίησης και Φωτογραφίας - Έκθεση στη Λεμεσό PDF Εκτύπωση E-mail

Την πρωτότυπη αυτή έκθεση παρουσίασε το Τμήμα ΦΕΚ Λεμεσού και εγκαινιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τον κο Γιάννο Δανιηλίδη, Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 στις 7.30 το βράδυ.

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία σε επτά πόλεις της Γερμανίας, δύο της Τσεχίας και στην Αθήνα, η εξαίρετη έκθεση φωτογραφίας που δημιουργήθηκε το 2008 με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Ακολούθου της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο, Γιώργας Σολομώντος, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, παρουσιάζεται τώρα και στη Λεμεσό.

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόναχο στα πλαίσια των εκδηλώσεων 'Κυπριακή Άνοιξη' που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πολιτιστικό Γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο. Η όλη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε κατόπιν παγκύπριου φωτογραφικού διαγωνισμού με συντονιστή στην Κύπρο τον Σωκράτη Μασούρα, Αντιπρόεδρο του Τμήματος ΦΕΚ Λεμεσού.

Την έκθεση στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση παρουσιάζονται 19 ποιήματα Ελληνοκύπριων, Τουρκοκύπριων και Αρμενίων ποιητών και 36 φωτογραφίες βασισμένες στα ποιήματα, έργα που στην πλειονότητα τους ανήκουν σε μέλη της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου.

Η έκθεση που πολύ πετυχημένα συσχετίζει δύο μορφές τέχνης, την ποίηση και τη φωτογραφία, όπου παρουσιάστηκε δημιούργησε πολύ θετικά σχόλια από τον τοπικό τύπο και ενθουσίασε τους επισκέπτες.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης. (Σύνταξη κειμένου και φωτογραφίες: Σωκράτης Μασούρας, Αντιπρόεδρος ΦΕΚ Τμήμα Λεμεσού)

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates