Ηλίας Λάμπρου PDF Εκτύπωση E-mail

ΗΛΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΥ, AFIAP

elsmallΟ Ηλίας Λάμπρου γεννήθηκε το 1964 στον Τράχωνα Λευκωσίας . Από μικρός είχε για χόμπι του τη φωτογραφία . Σε ηλικία δώδεκα ετών παίρνει στα χέρια του την πρώτη του φωτογραφική μηχανή . Από τότε αναζητεί τα όμορφα τοπία και τις κρυμμένες ομορφιές του τόπου μας , με απώτερο σκοπό την αποτύπωση τους , μέσα από το φακό του, πάνω σε χαρτί.

Το 1991 γίνεται μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου και ταυτόχρονα παρακολουθεί σειρά μαθημάτων φωτογραφίας. Αυτή του η εμπειρία τον βοηθά να αναζητήσει νέες μεθόδους έκφρασης και προσέγγισης της καλλιτεχνικής φωτογράφησης.

 

Τον Δεκέμβριο του 2003 σε παγκυπριο δικοινοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε η οργάνωση UNOPS των ηνωμένων εθνών με θέμα Αρχιτεκτονική κληρονομιά στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας παίρνει το πρώτο βραβείο Τον Ιανουάριο του 2004 του απονέμεται ο τίτλος AFIAP του καλλιτέχνη φωτογράφου της παγκόσμιας ομοσπονδίας καλλιτεχνικής φωτογραφίας FIAP . Έλαβε μέρος σε διάφορες Μπιενάλε εγχρώμων φωτογραφιών στο εξωτερικό. Τον Μάιο του 2004 έργο του εκτίθεται μόνιμα στο Διεθνές μουσείο φωτογραφίας M.I.F. στην Ισπανία .

Έχει πέντε ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του και συμμετοχή σε πάρα πολλές ομαδικές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό .


Γκαλερί & Slideshow »»»

elcover

 

Γκαλερί & Slideshow »»»

 

 

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates