Μιχάλης Μακρή PDF Εκτύπωση E-mail

MMakrisΟ Μιχάλης Μακρή γεννήθηκε το 1971 και κατάγεται από τον κατεχόμενο Γερόλακκο. Είναι παντρεμένος και εργάζεται στη Cyta.

Το πάθος του για τη φωτογραφία ξεκίνησε το 2005, όταν πήρε στα χέρια του την πρώτη  ψηφιακή φωτογραφική. Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: “ Την πρώτη φορά που κράτησα φωτογραφική μηχανή στα χέρια μου, συνειδητοποίησα ότι είχα τη δύναμη, όχι μόνο να αποθανατίσω μια στιγμή στο χρόνο, αλλά ότι μπορούσα να πω και μια ιστορία μέσα από κάθε μου φωτογραφία. Η φωτογραφική μου μηχανή έγινε τα πινέλα μου, ο καμβάς μου και τα συναισθήματά μου”.

Είναι μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου ΦΕΚ, του Φωτογραφικού Ομίλου Λακατάμιας και τα τελευταία πέντε χρόνια είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φωτογραφικού Ομίλου ΤΕΥ-ΑΤΗΚ.

Λαμβάνει μέρος σε πάρα πολλούς διεθνείς και τοπικούς διαγωνισμούς και έχει καταφέρει να διακριθεί σε αρκετούς από αυτούς. Πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν αναρτηθεί σε πολλά διεθνή και τοπικά σαλόνια.

Τον 2010 του απονεμήθηκε ο τίτλος AFIAP ως καλλιτέχνης φωτογράφος, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνης, FIAP και ένα χρόνο μετά ο τίτλος EFIAP, Excellence φωτογράφος της FIAP, σε αναγνώριση των συνεχόμενων επιτυχιών του στο διεθνή καλλιτεχνικό χώρο της φωτογραφίας.

Του αρέσει να φωτογραφίζει ποικίλα θέματα, αλλά όπως θα διαπιστώσετε από την προσωπική του ιστοσελίδα, www.michalismakri.com, που έχει δημιουργήσει, αυτό που τον εμπνέει περισσότερο είναι ο άνθρωπος. Κάθε άνθρωπος, σύμφωνα με το Μιχάλη, κρύβει τη δική του ιστορία την οποία μπορείς ν’ αποθανατίσεις μέσα από τις στιγμές της προσωπικής ή της επαγγελματικής του ζωής, μέσα από τα μάτια, το χαμόγελο ή το κλάμα του.

 

 

Γκαλερί & Slideshow »»»

 

Γκαλερί & Slideshow »»»

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates