27/01/14 - Η Έκθεση “Cyprus, Landscapes and Scenes” στο Κατάρ PDF Εκτύπωση E-mail

Όπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μαζί με αξιωματούχους του κράτους και εκπροσώπους του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2014.

Με την ευκαιρία αυτή ο Νίκος Καρανίκης, Επίτιμος Πρόεδρος της ΦΕΚ, πρότεινε στο Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου την παρουσίαση μικρής φωτογραφικής έκθεσης με αξιοθέατα και σκηνές από την Κύπρο. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και σε λιγότερο από 10 ημέρες μέλη μας απέστειλαν συμμετοχή και κατόπιν κρίσης από ειδικούς στο θέμα, δημιουργήθηκε η έκθεση "Cyprus, Landscapes & Scenes" με 31 εντυπωσιακές φωτογραφίες, διαστάσεων 50 Χ 70 εκ. εκτυπωμένες σε foam board των 10 mm. Η δημιουργία της έκθεσης έγινε κατορθωτή με την ευγενή χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

visittokatarΤην έκθεση ανέλαβα να μεταφέρω στο Κατάρ και μετά από αρκετές δυσκολίες που αντιμετώπισα, λόγω έλλειψης της αναγκαίας υποδομής, έγινε κατορθωτή η ανάρτηση της έκθεσης στο Βusiness Forum του Ξενοδοχείου Ritz Carlton στη Ντόχα. Στο χώρο αυτό έγινε η συνάντηση μελών του ΚΕΒΕ και μελών του αντίστοιχου σώματος του Κατάρ, υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού της χώρας Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων και το εξής: "I wish to also thank the Cyprus Photographic Society, and its President, who have made possible the photo exhibit of Cyprus landscapes and scenes displayed at the Forum's sidelines, bringing you beautiful visual imagery from across Cyprus".

Σημειώνω με χαρά ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγήσω στην έκθεση μας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών, Εμπορίου και επίσημους του Κατάρ. Τα σχόλια που ακούστηκαν για την έκθεση ήταν πολύ κολακευτικά και πολλοί από τους ξένους εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν την Κύπρο για να δουν από κοντά τα διάφορα τοπία.

Κάνοντας μια αποτίμηση αυτής της εμπειρίας θεωρούμε ότι ήταν μια προσπάθεια που άξιζε κάθε κόπο, ήταν απόλυτα πετυχημένη και σίγουρα ανοίγει νέους δρόμους στη δραστηριότητα της ΦΕΚ και τη συνεργασία με την Κυβέρνηση. Σύντομα θα ζητήσουμε από τα μέλη μας και πάλιν να αποστείλουν φωτογραφίες με συγκεκριμένα θέματα για τη δημιουργία ακόμη δύο φωτογραφικών εκθέσεων που θα μπορούν να συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Υπουργούς και άλλους επισήμους στις διάφορες επισκέψεις τους στο εξωτερικό.

Δείτε τις επιλεγμένες φωτογραφίες που αποτέλεσαν την έκθεση μας εδώ.

Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, AFIAP
Πρόεδρος Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates