Λουκάς Χριστοφόρου, AFIAP PDF Εκτύπωση E-mail

loukas christoforouΟ Λουκάς Χριστοφόρου είναι αφυπηρετήσας καλλιτέχνης πορτρετίστας φωτογράφος και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη φωτογράφηση και κινηματογράφηση της Άγριας Zωής της Κύπρου.

Είναι μέλος της Φωτογραφικής Eταιρίας Κύπρου με πολλές συμμετοχές σε τοπικούς και εκτός Κύπρου διαγωνισμούς με πολλές διακρίσεις που είχε ως αποτέλεσμα να βραβευθεί με τον τιμητικό διεθνή τίτλο AFIAP (Artiste de federation international de 1'Art Photographique. Πολλές από τις φωτογραφίες του κοσμούν περιοδικά και βιβλία ανά την υφήλιο. Έχει εκδώσει πολυτελές βιβλίο με όλα τα πουλιά που φωλιάζουν στη Κύπρο που είχε μεγάλη επιτυχία τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται αποκλειστικά στη παραγωγή τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ που αφορούν την Άγρια Ζωή της Κύπρου. Μερικά εξ αυτών είναι: Ταξιδεύοντας με το Γύπα , Ακάμας, Αναζητώντας τα Αγρινά στο Δάσος της Πάφου, Στη φωλιά του Αετού και πολύ πρόσφατα το ντοκιμαντέρ Σημαντικές περιοχές για την Άγρια ζωή της Κύπρου. Οι περισσότερες προβλήθηκαν με επιτυχία στο Ημικρατικό μας κανάλι ΡΙΚ1 κα ΡΙΚ2.

Διετέλεσε δια ένα διάστημα ως υπεύθυνος τηλεοπτικός μοντέρ (editor) στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (Extra channel) Λεμεσού .

Είναι και δραστήριο μέλος του Bird life Cyprus International.

Τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τηλεοπτικές παραγωγές περιβαλλοντικού περιεχομένου και επίσης με επιστημονικές παρατηρήσεις της Άγριας Ζωής της Κύπρου.

loukaschrcover

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates