Αργυρώ Χριστοδούλου, AFIAP PDF Εκτύπωση E-mail

achristodoulouΕίναι από τη Λεμεσό, σπούδασε στη Γαλλία Ξένες Εφαρμοσμένες Γλώσσες – κλάδο μεταφραστών και εργάζεται ως Administrative and Consular Affairs Officer στα Επίτιμα Προξενεία Βελγίου, Ολλανδίας και Γερμανίας στην Λεμεσό, κάτω από τον Όμιλο Λανίτη.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία για αρκετά χρόνια. Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας, workshops και σεμινάρια πάνω στο θέμα και έχει λάβει μέρος σε πολλούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό με αρκετά βραβεία και διακρίσεις, καθώς επίσης και σε ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις.

To 2000 απέκτησε τον τίτλο AFIAP (Artist FIAP) της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Φωτογραφικής Τέχνης (FEDERATION INTERNATIONALE DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE.)

Από τα αγαπημένα της θέματα είναι το ανθρώπινο στοιχείο και οι σκηνές δρόμου. Της αρέσει να δοκιμάζει νέες τεχνικές που άκουσε ή διάβασε κάπου και ασχολείται ιδιαίτερα με τη μαυρόασπρη φωτογραφία (λήψη, εμφάνιση και εκτύπωση). Μερικές φορές επεμβαίνει στη φωτογραφία χρωματίζοντας με το χέρι (hand tinting), προσθέτοντας δηλαδή χρώμα σε κάποια σημεία της εικόνας που θέλει να δώσει έμφαση.

Είναι ενεργό μέλος του Παραρτήματος Λεμεσού της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου από το 1990. Είναι επίσης η Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος.

acbanner

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates