Ερατώ Καντούνα, EFIAP-b, RISF-3 PDF Εκτύπωση E-mail

eratoΗ Ερατώ Καντούνα κατάγεται από την Αμμόχωστο και με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 βρέθηκε με την οικογένεια της στη Λεμεσό.

Με τη φωτογραφία ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια στην Αμμόχωστο.

Είναι μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου από την ίδρυση του Τμήματος της Λεμεσού το 1984 και για πολλά χρόνια τώρα μέλος του Συμβουλίου.

Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας και σκοτεινού θαλάμου στη Φωτογραφική Εταιρεία στη Λεμεσό.

Λαμβάνει μέρος σε τοπικούς, Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας Biennale και εκθέσεις με πολλά βραβεία, επαίνους και διακρίσεις.

Το 1997 της απενεμήθη ο διεθνής τίτλος AFIAP (ARTIST FIAP – Καλλιτέχνης Φωτογράφος) από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φωτογραφικής Tέχνης FEDERATION INTERNATIONAL DE L'ART PHOTOGRAPHIQUE. Το 1999 ο τίτλος EFIAP (EXCELLENCE FIAP – εξαίρετου φωτογράφου) και το 2009 ο τίτλος EFIAP/ b. Είναι η πρώτη και μόνη γυναίκα στην Κύπρο και την Ελλάδα στην οποία απενεμήθη ο τίτλος αυτός.

Κατέχει επίσης τον τίτλο RISF3 (IMAGE SANS FRONTIERE)

Το 1998 παρουσίασε στη Λεμεσό και Λευκωσία την πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «ΕΠΙΛΟΓΕΣ» με 70 μαυρόασπρες φωτογραφίες.

Τα θέματα της είναι παρμένα από την καθημερινή ζωή, τον άνθρωπο, τη θάλασσα, τη φύση της Κύπρου και τα ταξίδια της σε διάφορες χώρες.

Παρουσιάζει μέσα από προβολές τα ταξίδια της σε διάφορες χώρες (Ινδία, Νεπάλ, Κίνα, Τυνησία, Μαρόκο, Βιετνάμ και άλλες) με ανάλογη αναφορά σ΄αυτές.

Διετέλεσε κριτής σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας.

Φωτογραφίες της εκτίθενται σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, ιδιωτικές συλλογές, όπως επίσης κοσμούν τις σελίδες βιβλίων, περιοδικών, ημερολογίων και καταλόγων.

ekcover

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates