Διαγωνισμός - Υγροβιότοποι της Κύπρου - Αποτελέσματα PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Διαγωνισμός έγινε με τη συνεργασία του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.) και της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου (ΦΕΚ), Τμήμα Λεμεσού.

Ο άνθρωπος από την αρχαιότητα είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τους υγροτόπους και επιδίωκε την εγκατάστασή του κοντά σε τέτοιες περιοχές. Στην Κύπρο υπάρχουν πολλοί υγρότοποι με σημαντική οικολογική αξία. Ο υγρότοπος ή όπως αλλιώς αποκαλείται υδροβιότοπος ονομάζεται κάθε περιοχή που καλύπτεται εποχικά ή μόνιμα από νερό. Οι υγρότοποι διακρίνονται σε φυσικούς όπως οι ποταμοί, οι εκβολές, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, τα έλη και οι πηγές και σε τεχνητούς όπως οι τεχνητές λίμνες οι οποίες δημιουργούνται πρώτιστα για να καλύψουν συγκεκριμένες οικονομικές ανάγκες του ανθρώπου, στη συνέχεια όμως εξελίσσονται σε σπουδαία οικοσυστήματα.

Δόθηκαν τρία βραβεία και πέντε έπαινοι ώς εξής: 

1o Βραβείο - Salt lake Larnaca - Γιώργος Δουκανάρης
2ο Βραβείο - Μουσικό Κλειδί - Τάσος Σάββα AFIAP
3ο Βραβείο - Απογείωση - Κρίστης Μιχαϊλίδης ΑFIAP

1ος Έπαινος - Waiting for the sunset - Εμμανουήλ Πιερίδης
2ος Έπαινος - Ενθουσιασμός - Κρίστης Μιχαϊλίδης 
AFIAP
3ος Έπαινος - Forgotten - Γιάννος Ζαχαρίου
4ος Έπαινος - Ixobrychus Minutus - Κρίστης Μιχαϊλίδης AFIAP
5ος Έπαινος - Ηλιοβασίλεμα Ακρωτηρίου - Αλίκη Παναγή AFIAP

Δείτε τις βραβευμένες φωτογραφίες εδώ.

Στην Συνεδρία, ημερομηνίας 15/07/2015, το ΔΣ του ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. επέλεξε όπως προβληθούν δύο φωτογραφίες από τον διαγωνισμό, για την αφίσα τους. Είναι και οι δύο του Κρίστη Μιχαηλίδη AFIAP, το 3ο Βραβείο με τίτλο 'Απογείωση' και ο 2ος Έπαινος με τίτλο 'Ενθουσιασμός'.

Το Συμβούλιο του ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε., έλαβε υπόψη του πως οι δυο αυτές φωτογραφίες δίνουν δύο διαφορετικά περιβαλλοντικά μηνύματα.

Η ΦΕΚ Λεμεσού συγχαίρει το μέλος της Κρίστη Μιχαηλίδη.


.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates