Προβολή και έκθεση φωτο CIDPC 2015 PDF Εκτύπωση E-mail

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου συνεχίζοντας την πολιτιστική και καλλιτεχνική της δραστηριότητα διοργάνωσε τον 5ο Διεθνή Διαδικτυακό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας.

Μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού καλέσαμε τους καλλιτέχνες φωτογράφους από όλες τις χώρες του κόσμου, να συμμετέχουν σ' αυτό το διεθνές συναπάντημα που φέρνει κοντά λαούς, φυλές και πολιτισμούς, προάγοντας την αγάπη και την συνεργασία απ' άκρη σ' άκρη της γης.

Ο διαγωνισμός μας αυτός, αποτελεί τη συνέχεια τεσσάρων άλλων προηγούμενων διεθνών διαδικτυακών φωτογραφικών διαγωνισμών, που με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε η ΦΕΚ από το 2007 μέχρι σήμερα. Πάντα κάτω από την αιγίδα και την συνεργασία των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών για την τέχνη της φωτογραφίας όπως:

FIAP (Federation International de l'Art Photographique)
PSA (Photographic Society of America)
ISF (Image sans Frontiere)
UPI (United Photographers International)
ICS (The Image Colleague Society)

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. 726 φωτογράφοι από 57 χώρες με συνολικό αριθμό συμμετοχών 7773 φωτογραφίες . Οι συμμετοχές από Κύπριους φωτογράφους ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Με συμμετοχή 117 Κυπρίων φωτογράφων και 1230 φωτογραφίες, έχουμε την Κύπρο στην πρώτη θέση..

Η κρίση των φωτογραφιών έγινε το τριήμερο 15, 16 και 17 Μαΐου. Δύο εξαίρετοι καλλιτέχνες και διεθνείς παράγοντες της φωτογραφικής τέχνης, ο Ιωάννης Λυκούρης MFIAP, HonEFIAP από την Αθήνα που είναι ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης FIAP, και ο Valerio Perini EFIAP, Hon.FICS ένας διάσημος φωτογράφος από τη Φλωρεντία της Ιταλίας, και τέσσερις καταξιωμένοι Κύπριοι φωτογράφοι οι: Ανδρέας Ανδρέου HonEFIAP, EFIAP/p, PISF, GMICS, Νασσίμ Ελούτ EFIAP, RISF 3, FISF, Βάσος Στυλιανού ABIPP, AMPA και η Ερατώ Καντούνα EFIAP/b, ήταν η 6 κριτές που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της κριτικής.

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στις 7:30 το βράδυ στο κτήριο Αναστάσιος Λεβέντης του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Πανεπιστημιούπολη έγινε η Επίσημη Τελετή για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Διεθνούς μας Διαγωνισμού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε προβολή 400 περίπου φωτογραφιών που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό και εγκαινιάστηκε έκθεση με 53 επίλεκτες φωτογραφίες. Επίσης επιδόθηκαν βραβεία και άλλες διακρίσεις.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.  (Φωτο: Ανθούλα Αλεξάνδρου EFIAP). 

.
 
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates