News Feed
  News / Events 
 
  Ανακοινώσεις                              

Λευκωσία - Οκτώβρης 2017

Λεμεσός - Σεπτέμβριος / Οκτώβρης 2017

FIAP News #3

Αλλοι διαγωνισμοί που έρχονται

        Το Μέλι και ο Καλοπαναγιώτης
        Λεμεσός - μια πόλη, ο κόσμος όλος
        Λεμέσια 2017 
        Κύπρος: Φυσικά τοπία, Ξηρά και Θάλασσα
        Βασίλης Μιχαϊλίδης - Φωτο-Γράφω την Ποίηση του

Διεθνείς διαγωνισμοί

         FMPA International Digital Exhibition 2017
         
11th NBPC International Salon 2018 (Print & Digital)


Διεθνείς παρουσιάσεις με FIAP και ICS Auspices

         1ST FIAP IN MY HEART FOREVER
         4TH YOUNG PHOTOGRAPHERS OF THE WORLD
         1ST WORLD PHOTOGRAPHERS

 

 

 

 

.

 
5th FIAP PHOTO MEETING - SHANDONG CHINA

chinaaaΑπό τις 6 μέχρι τις 17 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Jinan της επαρχίας Shandong της Κίνας το πέμπτο διεθνές Photo Meeting της FIAP. Σ' αυτό πήραν μέρος 350 φωτογράφοι και φίλοι της φωτογραφίας από 42 χώρες.

Τη σημαία της Κύπρου μας πλαισίωσαν 50 Κύπριοι συμμετέχοντες μέλη της ΦΕΚ και άλλοι φίλοι της φωτογραφικής τέχνης. Ήταν η πιο πολυάριθμη Κυπριακή αποστολή που έγινε ποτέ στα πλαίσια της FIAP. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό μια από τις μικρότερες χώρες να έχει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες συμμετοχής.

Το πρόγραμμα ξεναγήσεων, πάντα με σκοπό τη φωτογράφηση, περιλάμβανε τα πιο σημαντικά μέρη της περιοχής της Shandong, όπως το Dai Temple στη Taian, το παγκόσμια γνωστό Mount Tai που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, το περίφημο Temple and Cemetery του Κομφούκιου στη Qufu, την πόλη Zipo ξακουστή για τα εργοστάσια και μουσεία υαλουργίας, την πόλη Zhoucun για τα μεταξωτά και την μεγάλη πόλη Qingdao όπου μείναμε 3 μέρες. Κατά την επιστροφή μας στο Πεκίνο, επισκεφτήκαμε το εντυπωσιακό Σινικό Τείχος.

Παντού ο κόσμος της Κίνας μας υποδεχόταν με εντυπωσιακές εκδηλώσεις και οι διοργανωτές μας πρόσφεραν φιλοξενία και υπηρεσίες του μέγιστου δυνατού επιπέδου. Παρουσιάστηκαν μεγαλειώδεις γιορταστικές εκδηλώσεις που μας άφηναν πραγματικά άφωνους. Οφείλουμε σ΄ αυτούς μεγάλες ευχαριστίες. Αναφέρουμε και την έκδοση από το κράτος ειδικής σειράς γραμματοσήμων που αναφέρεται στο 5th FIAP Photo meeting in Shandong CHINA.

Στα πλαίσια του προγράμματος έγινε γενική συνέλευση των αντιπροσώπων  των χωρών μελών της FIAP στην οποία συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της Ομοσπονδίας και λήφθηκαν αποφάσεις. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΦΕΚ και εκπρόσωπος της FIAP Κωνσταντίνος Χαραλάμπους. Έγινε επίσης συνάντηση των αντιπροσώπων των χωρών της FIAP στην οποία εγκαθιδρύθηκε ο οργανισμός SRPOIA (Silk Road Photographic Organization International Alliance).

Η πιο τιμητική στιγμή για την Κυπριακή αποστολή ήταν η παρουσίαση στην επίσημη τελετή λήξης του  Photo Meeting σε μορφή ποιητικής απαγγελίας του έργου του Ανδρέα Ανδρέου "FIAP in my heart for ever" που μελοποιήθηκε και αποτελεί τον ύμνο της FIAP.  Η απαγγελία που συνοδευόταν από προβολή με φωτογραφίες από σημαντικά γεγονότα της FIAP, έγινε στην Κινέζικη γλώσσα και τα δυνατά μηνύματα του ποιήματος συγκίνησαν τους πάντες. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον Ανδρέα Ανδρέου που μας χάρισε αυτή την τιμή.

Το  5th FIAP Photo meeting στη Shandong της Κίνας καταγράφεται ως μια από τις πιο επιτυχημένες δραστηριότητες της FIAP.

 
Παγκύπριος Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2017

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου - Τμήμα Λευκωσίας και διοργανώνει και φέτος τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Φωτογραφίας 2017 που έγινε θεσμός και προσελκύει μεγάλο αριθμό φωτογράφων.

Όπως πάντα ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 4 θέματα.

Α. Ελεύθερο Έγχρωμο
Β. Ελεύθερο Μονόχρωμο
Γ. Πειραματική Φωτογραφία
Δ. Αρχιτεκτονική

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι 3 φωτογραφίες σε κάθε θέμα δηλ. συνολικά μέχρι 12 φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή.

Ο φωτογράφος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός των έργων που θα υποβάλει και θα φέρει την ευθύνη για πρόσωπα που εικονίζονται. Φωτογραφίες που είναι αλλοιωμένες γίνονται δεκτές ΜΟΝΟ στη Γ΄ Κατηγορία. Επιτρέπεται μερική διόρθωση των φωτογραφιών color, contrast, cropping).

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο FB (Facebook), δεν θα γίνονται αποδεκτές στους Διαγωνισμούς της ΦΕΚ Τμήμα Λευκωσίας. 

Οι συμμετοχές μπορούν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στα γραφεία της Φ.Ε.Κ., στην διεύθυνση

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,
Οδός Ξάνθης Ξενιέρου 53, 
1015, Λευκωσία.

Επίσης μπορούν να παραδίδονται προσωπικά στην ίδια διεύθυνση, καθημερινά από 10:30 - 13:30, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και Αργίες. Ακόμα μπορούν να τοποθετούνται στο γραμματοκιβώτιο έξω από την είσοδο του Οικήματος. Στην Λεμεσό και Πάφο, μπορούν να παραδίδονται στα αντίστοιχα τμήματα της ΦΕΚ.

Τελευταία ημερομηνία παράδοσης συμμετοχών είναι: η Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, 2017.

Η κρίση θα γίνει από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, η οποία θα βαθμολογήσει όλες τις φωτογραφίες με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα βαθμολόγησης. Θα δοθούν 1ο, 2ο, 3ο βραβείο, καθώς και τρεις έπαινοι σε κάθε θέμα (τιμητικές πλακέτες και διπλώματα).
Κάθε καλλιτέχνης θα δικαιούται μόνο ένα βραβείο σε κάθε κατηγορία.Σε περίπτωση ισοψηφίας, την τελική απόφαση θα λάβει η Κριτική Επιτροπή. Η απόφαση της Κριτικής Επιτροπής θα είναι οριστική και αμετάκλητη. 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε να διορίσει Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη του εν λόγω διαγωνισμού.
Επιτροπή θα αποτελείται από τους:

Πανίκος Στέλικος – Πρόεδρος, Υπεύθυνος Διαγωνισμού 
Ανθούλα Αλεξάνδρου – Γραμματέας, ετοιμασία φωτογραφικού υλικού και Υπεύθυνη ΜΜΕ
Ξένια Αγρότου – Ταμίας 
Παναγιώτης Κυριάκου – Τεχνική υποστήριξη

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής δεν συμμετέχουν στον Παγκύπριο Διαγωνισμό.

Μπορείτε να βρείτε τους πλήρεις κανονισμούς και δελτία συμμετοχής εδώ.

Καλή επιτυχία!


 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates