News Feed
  News / Events 
 
  Ανακοινώσεις                              

Λευκωσία - Δεκέμβρης 2017

Λεμεσός - Νιόβρης - Δεκέμβρης 2017

FIAP News #3

Αλλοι διαγωνισμοί που έρχονται

        Βασίλης Μιχαϊλίδης - Φωτο-Γράφω την Ποίηση του


Διεθνείς παρουσιάσεις με FIAP και ICS Auspices

         1ST FIAP IN MY HEART FOREVER
         4TH YOUNG PHOTOGRAPHERS OF THE WORLD
         1ST WORLD PHOTOGRAPHERS

 

 

 

 

.

 
ΗΟΜΕ - Έκθεση Φωτογραφίας

homeposter17

Το HOME είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε  προκειμένου να αναπτυχθεί μια διαλογική συζήτηση γύρω από την έννοια ‘Home’ (εστία, σπίτι), η οποία να οδηγήσει σε μια ενδοσκόπηση και ενεργοποίηση καλλιτεχνικής δράσης. Πρόκειται για ένα έργο που έχει ως στόχο να εξετάσει και να παρουσιάσει τις διαφορετικές ερμηνείες που μπορεί να έχει η έννοια ‘Home’  μέσα από την καλλιτεχνική συνεύρεση και  τη συμβίωση φωτογράφων-καλλιτεχνών και εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το  εξωτερικό.

Δημιουργικό σκεπτικό:

Παρόλο που η λέξη σπίτι-εστία είναι μια απλή λέξη στην καθημερινότητα του ανθρώπου, περικλείει μεγάλη πολυπλοκότητα. Η ερώτηση: «Τι σημαίνει για σας σπίτι;» θα δώσει πολλές ερμηνείες ανάλογα με τις διαφορετικές σκέψεις, εμπειρίες και τα συναισθήματα που ο καθένας φέρει μαζί του. Έτσι, το «σπίτι» δεν  είναι ποτέ μια σταθερή κατάσταση και δεν αποδέχεται μια κοινή ερμηνεία. Είναι περισσότερο ένα προϊόν των αλληλεπιδράσεων και των σχέσεων το οποίο διαμορφώνεται από τα συνεχώς εξελισσόμενα πολιτισμικά πλαίσια, εμπειρίες και ανάγκες των ανθρώπων.

Η Κύπρος, ως ιστορικός τόπος που συνδέει τρεις ηπείρους, έγινε χώρος συνάντησης πολλών πολιτισμών. Οι προϊστορικοί κάτοικοί της ενώθηκαν με τους Μυκηναίους Έλληνες πριν από 3.500 χρόνια, οι οποίοι εισήγαγαν και καθιέρωσαν τον πολιτισμό τους εδραιώνοντας τις ελληνικές ρίζες του νησιού. Πολλοί άλλοι πολιτισμοί ακολούθησαν από τότε ως κατακτηκές του νησιού. Το νησί έγινε με τον ένα ή άλλο τρόπο το σπίτι/η εστία για όλους αυτούς τους πολιτισμούς για κάποιο χρονικό διάστημα. Έτσι, η Κύπρος, ως το ανατολικότερο τμήμα της Ευρώπης, αποτελεί πολιτισμική γέφυρα μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών, πολιτισμών και τρόπων ζωής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποκτά ενδιαφέρον η ανάλυση των διαφορετικών προσεγγίσεων και ερμηνειών που κάποιοι καλλιτέχνες μπορούν να δώσουν στην έννοια «Home». Η φωτογραφική τέχνη έχει τη δύναμη να προσεγγίσει την πολυπλοκότητα αυτού του θέματος και να συνδέσει τις διάφορες ερμηνείες μαζί με την πολυπολιτισμική και ιστορική διάστασή του.

Το έργο ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου 2017 στη Δρούσια, ένα χωριό στην επαρχία Πάφου της Κύπρου, με πενθήμερη διαμονή (residency) των συμμετεχόντων και τη διεξαγωγή ενός εργαστηρίου. Οι δώδεκα φωτογράφοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν από δύο ειδικούς της φωτογραφίας, τον Jason Eskenazi (ΗΠΑ) και τον Αχιλλέα Νάσιο (Σουηδία) που τους ενθάρρυναν σε ένα διάλογο και μια ενδοσκόπηση, συνδεδεμένα με την πολιτιστική τους αντίληψη, ώστε να αναδιατυπώσουν την ιδέα του ‘home’. Αυτό αποτέλεσε το νήμα σύνδεσης για την κατανόηση της πολυπλοκότητας του θέματος. Ακολούθησε, για τους επόμενους τρεις μήνες, η παραγωγή φωτογραφιών από τους συμμετέχοντες με την επίβλεψη των δύο εκπαιδευτών. Πέρα από την παραγωγή, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν συνεργασίες και να δημιουργήσουν δίκτυα επικοινωνίας για το μέλλον πέρα από τα δικά τους όρια.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ2017.

Το έργο χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Συντελεστές του έργου:

Παραγωγή: Πολιτιστική Κίνηση ex-Artis

Συνεργάτες: Φ.Ε.Κ. – Τμήμα Πάφου,  Φωτοδός

Εκπαιδευτές: Jason Eskenazi (Η.Π.Α), Αχιλλέας Νάσιος (Σουηδία)

Επιμελήτρια έκθεσης: Cheryl Newman (Αγγλία)

Συντονιστής/Δημιουργός: Θάνος Σαββίδης (Κύπρος)

Συμμετέχοντες: Ανδρέας Δρουσιώτης (Λεμεσός), Αχιλλέας Νάσιος (Σουηδία), Βαρνάβας Βαρνάβα (Λάρνακα), Bogdan Comisel (Βουκουρέστι), Cristina-Mina Dalea (Βουκουρέστι), Corneliu Sarion (Βουκουρέστι), Dragos Dumitrescu (Βουκουρέστι), Θάνος Σαββίδης (Πάφος), Ιωάννης Σταματογιάννης (Πάτρα), Ρένα Αχιλλέως (Πάφος), Σταύρος Σταματίου (Θεσσαλονίκη), Σύμος Χαραλάμπους (Πάφος), Φοινίκη Στούππα (Λευκωσία).

Εγκαίνια: Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στις 16:00
Χώρος: Εν Πλω, Κάτω Πάφος
Διάρκεια: 17 Δεκεμβρίου 2017 – 7 Γενάρη 2018
Ώρες λειτουργίας: 16:00 – 19:00
Κλειστά: 25, 26, 31 Δεκεμβρίου - 1, 2 Γενάρη

Περισσότερα για το έργο μπορείτε αν βρείτε στην ιστοσελίδα της έκθεσης

 

 
4ος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2018

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, κάτω των 18 ετών

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι 4 φωτογραφίες στα πιο κάτω θέματα δηλ, συνολικά μέχρι 8 φωτογραφίες.

Α - Ελεύθερο έγχρωμο ή μονόχρωμο
Β - Τοπίο 

Οι φωτογραφίες πρέπει να δοθούν σε ψηφιακό δίσκο. Κάθε φωτογραφία να είναι σε ψηφιακό αρχείο jpg,  η μεγαλύτερη πλευρά να είναι τουλάχιστον 2500 pixels, με ελάχιστο μέγεθος αρχείου 2 mb και μέγιστο 6 mb. Tο χρωματικό προφίλ να είναι sRGB. 

Ο φωτογράφος πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός των έργων που θα υποβάλει και θα φέρει την ευθύνη για πρόσωπα που εικονίζονται. 

Επιτρέπεται μόνο μερική διόρθωση των φωτογραφιών (color, contrast, cropping). Δεν θα γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες που αλλοιώθηκαν με Photoshop, ή άλλο λογισμικό πρόγραμμα, καθώς και φωτογραφίες στις οποίες, κατά τη φωτογράφιση,  χρησιμοποιήθηκαν φίλτρα  αλλοίωσης της εικόνας,  που ενδέχεται να διαθέτει η φωτογραφική μηχανή.  Σε περίπτωση που αποδειχθεί πως  βραβευμένη φωτογραφία ή μέρος αυτής, δεν ανήκει στον φωτογράφο που την υπέβαλε, αυτόματα θα της αφαιρείται το βραβείο και θα ανακοινώνεται  από τα ΜΜΕ. 

Φωτογραφίες που έχουν βραβευθεί ή αναρτηθεί σε προηγούμενους Παγκύπριους  Διαγωνισμούς της Φ.Ε.Κ. Τμήμα Λευκωσίας, δεν θα γίνονται  δεκτές στον παρόντα Διαγωνισμό.

Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει το Δελτίο Συμμετοχής με τα στοιχεία του φωτογράφου, να τοποθετηθεί σε κλειστό φάκελο, στον οποίο να αναγραφεί μόνο ο πενταψήφιος κωδικός αριθμός, που χρησιμοποιήθηκε στις φωτογραφίες. Επίσης στο  εξωτερικό μέρος του  ψηφιακού δίσκου να αναγραφεί μόνο ο πενταψήφιος κωδικός αριθμός. Στο φάκελο που θα παραδοθεί, να  τοποθετηθούν:  το Μέρος Α’, ο ψηφιακός δίσκος, ο κλειστός φάκελος με το Μέρος Β΄,  και το δικαίωμα συμμετοχής.        

Δικαίωμα συμμετοχής :  €10. (Για την εκτύπωση των επιλεγμένων φωτογραφιών)

Τελευταία ημερομηνία παράδοσης συμμετοχών είναι η  Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018.

Οι συμμετοχές μπορούν να παραδίδονται στα γραφεία της Φ.Ε.Κ., ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, Ξάνθης Ξενιέρου 53, στη Παλιά Λευκωσία καθημερινά από τις 10:00 - 13:00 εκτός Σαββάτου, Κυριακής και Αργίες.

Μπορούν ακόμα να τοποθετούνται  στο γραμματοκιβώτιο έξω από την είσοδο του Οικήματος. Επίσης, μπορούν να παραδίδονται στα τμήματα  Λεμεσού, και Πάφου.

Στους 6 νικητές σε κάθε θέμα θα δοθούν τιμητικές πλακέτες και διπλώματα  καθώς και χρηματικά βραβεία που θα προσφέρει, ο μεγάλος μας χορηγός,  η Εταιρεία NETINFO.

Σε περίπτωση  ισοψηφίας, την τελική απόφαση θα λάβει η Κριτική Επιτροπή, της οποίας η απόφαση θα είναι οριστική και αμετάκλητη.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τους πλήρεις κανονισμούς και δελτία συμμετοχής.

Καλη επιτυχία!


 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2
Copyright 2007 The Cyprus Photographic Society - Powered by: Anticipate
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates